Tarihçemiz

1973 yılında PROFİLO HOLDİNG A.Ş. tarafından inşasına başlanan okulumuz, PROFİLO İLKOKULU adı ile MART 1974 ayında eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Okulumuzun adı, aynı yıl yapılan Kıbrıs Barış Harekatı'na atfen BARIŞ İLKOKULU olarak, 1985 yılında da İl İdare Kurulu kararı ile PROFİLO BARIŞ İLKOKULU olarak değiştirilmiştir.

1973 yılında PROFİLO HOLDİNG A.Ş. tarafından inşasına başlanan okulumuz, PROFİLO İLKOKULU adı ile MART 1974 ayında eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Okulumuzun adı, aynı yıl yapılan Kıbrıs Barış Harekatına atfen BARIŞ İLKOKULU olarak, 1985 yılında da İl İdare Kurulu kararı ile PROFİLO BARIŞ İLKOKULU olarak değiştirilmiştir.

1997 yılında 4306 Sayılı Yasanın yürürlüğe girmesi sonucu fiziki kapasitesinin yeterli olamayışı, ilçemizde özel eğitim okuluna ihtiyaç bulunması, şu an hizmet verilen binaların atıl durumda bulunması nedenleri ile 1999 yılında İstanbul Valiliği ile Profilo Holding A.Ş. arasında yapılan protokol ile, ilk hizmet binası SELEHADDİN KORKMAZ ÖZEL EĞİTİM OKULU VE MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ´ ne devredilmiş, söz konusu protokol çerçevesinde PROFİLO HOLDİNG A.Ş. tarafından yapılan yeni eklemeler ve düzenlemeler sonucu hizmete sokulan mevcut binalarına taşınarak 1999/2000 öğretim yılından itibaren PROFİLO BARIŞ ETÜT VE  BESLENME İLÖĞRETİM OKULU  (ÇANTASIZ EĞİTİM)  unvanı ile Milli Eğitimin amaç ve ilkeleri doğrultusunda 2013 yılına kadar eğitim vermeye  devam etmiştir. 2012-2013 ööğretim yılında 4+4+4  eğitim sistemine geçiş dolayısıyla Profilo barış İmam Hatip Ortaokulu olarak ünvanı değişmiştir. 2013 yılında okul binası yıkılması kararı verilmiş bu süreçte SELEHADDİN KORKMAZ ÖZEL EĞİTİM OKULU VE MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ´ nde eğitim öğretime devam edilmiştir. 2014-2015 eğitim öğretim yılında yeni binaya geçilmiştir.

Yayın: 25.02.2013 - Güncelleme: 26.05.2022 12:27 - Görüntülenme: 2984