İSTANBUL / KAĞITHANE - Profilo Barış İmam Hatip Ortaokulu

Okulumuz

Şbt

Çağdaş teknoloji ilkelerine göre hayatını planlayabilen ve sorunlarını çözebilen; tarihinin,ulusal değerlerinin ve yaşadığı çağın bilincinde; sanatsal ve kültürel etkinliklerde aktif, kaliteli ve seçkin bireyler yetiştiren öncelikli tercih edilen  kurum olmaktır.

Şbt

Öğrencilere,düşünce özgürlüğünü geliştirmeye, insana, topluma ve doğaya saygılı   zihinsel ve ahlaki alışkanlıklar sergilemeye, kapasitelerini sonuna kadar geliştirmeye,  ulusal ve evrensel değerlerle donanmış ülkemizin önde gelen yurttaşları olmaya hazırlayacak ve teşvik edecek düşünsel ve davranışsal temelleri kazandırmaktır.

Şbt

1973 yılında PROFİLO HOLDİNG A.Ş. tarafından inşasına başlanan okulumuz, PROFİLO İLKOKULU adı ile MART 1974 ayında eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Okulumuzun adı, aynı yıl yapılan Kıbrıs Barış Harekatı'na atfen BARIŞ İLKOKULU olarak, 1985 yılında da İl İdare Kurulu kararı ile PROFİLO BARIŞ İLKOKULU olarak değiştirilmiştir.